"False"
Hoppa direkt till innehållet
Huvudmenyn dold.

Christoffer Billman

Christoffer Billman kommer från Umeå och han pluggar tredje året på civilingenjörsprogrammet i interaktion och design vid Umeå universitet. Han drömmer om att bli spelprogrammerare i Silicon Valley.

Varför jobbar du på Curiosum?

– Jag jobbar på Curiosum för att det är en så rolig plats! Det är alltid någonting som händer här! Ett absolut måste när man besöker Curiosum är att gå på den fantastiska domteatern. Det är en upplevelse som heter duga. Men man besöker såklart också för att träffa mig och mina kollegor på alla de workshoppar vi håller i 😉!

Vad är de roligaste med att plugga till civilingenjör?

– Det roligaste med min utbildning är att man får testa många olika saker, just nu så håller vi på med mikrokontrollers och smarta prylar! Något som jag tycker är intressant och lustigt med teknik är att datorer egentligen bara är stenar som vi lurat att tänka åt oss 😂

Vilket är ditt drömjobb?

– Mitt drömjobb skulle vara att programmera spel i Silicon Valley i Kalifornien. Det stället är känt för att vara världens  centrum för dator- och elektronikindustrin. När jag var liten ville jag verkligen bli trädgårdsmästare, vilken 180 graders vändning det blev!

Snabba fakta om Christoffer:

Favoritämnet i skolan: Naturvetenskap
Mitt smultronställe: Strömbäck kont, 2 mil utanför Umeå! Fina klippor och havet är alltid härligt!
Läser: Stiftelsen, en science fiction-bok
Spelar: Minecraft, ett spel jag aldrig kommer tröttna på
Okänd talang: Har ett otroligt lokalsinne, behöver bara vara någonstans en gång så kommer jag ihåg platsen för alltid
Tycker om: att vara spontan, att pilla och greja med datorkomponenter och att löpträna

Senast uppdaterad: 2022-04-08