"False"
Hoppa direkt till innehållet
Huvudmenyn dold.

Emmy Lindgren

Besöksvärd Emmy Lindgren kommer från Skellefteå och pluggar till civilingenjör inom interaktion och design. Hon är en glad, lugn och organiserad tjej som jobbar på Curiosum för att hon gillar att träffa människor och introducera dem för nya intressen och coola saker.

Vilken är din favoritutställning på Curiosum?

–  Jag gillar vår VFX-utställning, alltså om visuella effekter. Det är coolt med specialeffekter, tänk hur mycket av vår värld som man kan återskapa med siffror i en dator! Utställningen finns just nu så det finns fortfarande chans att komma förbi och göra en egen stop-motion film!

Berätta om nåt roligt som hände under ett jobbpass!

– När vi sprängde ballonger med hjälp av robotar använde vi oss av magneter i ballongerna för att de skulle sitta fast. I början när vi skulle sätta fast dem så slog magneterna ihop så fort att ballongerna smällde direkt i stället. Det var vi inte beredda på, även fast det hände flera gånger!

Det kommer många barnfamiljer hit. Hur är det att jobba med barn?

– Det är superkul att jobba med barn! De är alltid intresserade och nyfikna, vilket gör att vi besöksvärdar får hjälpa dem att upptäcka och utforska. 

Snabba fakta om Emmy:

Favoritämne i skolan: matte

Intressen: Träna, se på serier, programmera

Tycker om att: Bada, åka bil, vara med mina kompisar och lösa kluriga problem

Ogillar: Höjder och trollsländor!

Spelar: Zelda

Coolaste forskaren: Ada Lovelace, för att hon var den första programmeraren. Ada förutsåg storheter så som mobila maskiner som kunde visa bilder och filmer. Och oj va rätt hon hade! Hon är en stor förebild för mig i min utbildning

Söndagshäng: Förbereder inför veckan med handling, städning och sen film och godis i soffan med min sambo

Motto: ”Bara de som vågar misslyckas stort kan lyckas stort”

Senast uppdaterad: 2022-02-04