Hoppa direkt till innehållet
Huvudmenyn dold.

Daniel Lundahl

Daniel Lundahl kommer från Malmö och pluggar Civilingenjörsprogrammet i bioteknik vid Umeå universitet. Alla som är nyfikna på naturvetenskap och teknik ska självklart besöka Curiosum tycker han.

Vad är så kul och intressant med vetenskap och teknik?

– Att det alltid finns någonting nytt att lära sig och att man aldrig kan vara fullärd på grund av den konstanta utvecklingen vetenskapen genomgår hela tiden. Jag jobbar på Curiosum för att vetenskap och teknik är någonting som jag själv tycker är jättekul och att få möjligheten att dela den glädjen med andra människor är någonting som jag är väldigt tacksam för och någonting jag tycker är spännande att göra.

Vilket är ditt drömjobb?

– Mitt drömjobb vore att få jobba med läkemedelsutveckling för att kunna förbättra dagens mediciner och hitta läkemedel för sjukdomar som kan komma i framtiden. Helst hade jag nog velat bo i en storstad på grund av att jag har växt upp i en storstad och det är den miljön jag trivs i, men också det som presenterar mest tillfällen för jobb inom läkemedelsindustrin.

Varför ska man besöka Curiosum?

– Om man är nyfiken och intresserad av vetenskap och teknik tycker jag att Curiosum är en självklarhet att besöka. Alla aktiviteterna som finns på Curiosum är både lärorika och roliga, inte bara för de som är yngre men också de som är äldre.

Vilken är din favoritutställning på Curiosum?

– Det är svårt att välja en favoritutställning på grund av hur roliga allihop är men för mig är det nog domteatern på grund av den coola upplevelsen det är att kolla film där, speciellt när man reser ut i universum som i exempelvis filmen Stort!

Snabba fakta om Daniel:

Mig med tre ord: Dagdrömmare, positiv och nyfiken
Favoritämne i skolan: Biologi och kemi
Intressen: Vetenskap, träning och musik
Läser: Dune
Streamar: The Last Dance
Spelar: Valorant
Ville bli när jag var liten: Boxare
Oanad talang: Kan sjunga opera
Lyssnar på: Frank Ocean, Pink Floyd, Tenacious D, Jimi Hendrix, Red Hot Chili Peppers
På sociala medier: Kollar på gulliga hundar och memes