Hoppa direkt till innehållet
Huvudmenyn dold.

Oskar Wangdell

Besöksvärd Oskar Wangdell är göteborgare och läser sista terminen på kandidatprogrammet i Life Science med inriktning kemi. Han tycker det är roligt att möta barn och unga kring vetenskap och väldigt viktigt att väcka intresse och långsiktig förståelse.

Varför ska man besöka Curiosum science center?

– Det finns massor av kul att upptäcka här! Det bästa är att få testa, se och känna på fenomen vi ofta annars bara läser om.

Berätta om någon rolig händelse som inträffat!

– När jag var på ett arbetspass var det en surrande jättekackerlacka som plötsligt gjorde ett djärvt rymningsförsök under forskaren Bent Christensen Våga Fråga-föreläsning. Den behövde fångas in från under läktaren.

Hur går det att kombinera jobbet med dina studier och har du nytta av erfarenheter från Curiosum?

– Att kombinera jobb – med flexibla tider och att få prata om vetenskap – och studier fungerar perfekt!! Att få förklara svåra grejer på ett så enkelt sätt som möjligt tror jag är viktig träning för alla och det är en rolig utmaning att lägga kunskap på olika nivåer. Det är absolut lärorikt! Oavsett vad jag kommer jobba med och om jag fortsätter med forskning är det en styrka att kunna presentera vad man gör på ett förståeligt sätt och i eventuell undervisning som följer.

Snabba fakta om Oskar:

Kommer från: Hönö utanför Göteborg
Intressen: Klättring, beachvolleyboll, badminton, laga mat och baka
Tycker om: Att vara på utflykt, gärna med öppen eld
Ogillar: Slask
Söndagshäng: Lång frukost, solig hundpromenad och god middag med gott sällskap
Läser: Svamparnas förunderliga liv, Crossroads of twilight (bok 10 i serien The wheel of time), Korta svar på stora frågor
Lyssnar på: Rock och pop med lite soul
Drömjobb: Forskare
Ville bli när jag var liten: Helst Tarzan annars Spindelmannen eller Uppfinnar-Jocke
Speciell talang: Jag kan göra ett bra glädjeskutt! 😊