Fyra festfyllda helger på Curiosum

Vi firar att Curiosum har öppnat hela huset med att bjuda in till fyra alldeles speciella helger med olika teman. Ta med familjen och kom och upptäck, utforska och upplev vetenskap och teknik! Vi älskar nyfikenhet! Kom och var nyfiken du med!

Förboka biljett till domteatern

På grund av skärpta covid-19-restriktioner och för att värna om våra besökare så har vi begränsat antalet platser i domteatern. Förboka gärna för att få platser till önskad föreställning. Curiosum uppmanar också vuxna och barn med förkylningssymptom att stanna hemma. Vi har öppet för allmänheten varje helg och det händer alltid nya spännande saker hos oss!

Boka biljetter till domteatern den 11-12 december och filmen STORT - En kosmisk resa genom tid och rum.

Priser och öppettider

Fyra alldeles speciella helger

Läs mer om innehållet i Curiosums specialhelger. Två veckor före respektive helg publiceras mer utförlig information om helgen på dess webbsida.
Genomförd. Domteatern 4-5 december

Upplev rymdäventyr hos oss med filmpremiär, domtekniksnack och en massa festliga rymdaktiviteter.

Experimentera 22-23 januari

Experimentera i hela huset tillsammans med uppoppande forskare!

Makerspace 5-6 februari

Designa och bygg nästan vad som helst med fantasi och digital teknik!

Genomförd: Digitala världar 20-21 november

Upptäck och skapa själv visuella effekter för film och dataspel!

Nyfiken på våra teman? Vill du veta mer?

Få boktips och låna barn- och vuxenböcker om digitala effekter (VFX), rymden, experiment och kreativt byggande och skapande. Under två veckor i anslutning till varje specialhelg finns det en bokutställning på Umeå universitetsbibliotek (UB) som är knuten till helgens tema.

Vem som helst som är över 18 år kan skaffa ett lånekort på UB

Utställningen är ett samarbete mellan Curiosum och UB.

Karta till UB.