Genomförd. Digitala världar 20-21 november

Upptäck digitala världar tillsammans med Curiosum! Under helgen blir det fest på Curiosum. Då fyller vi huset med digitalt skapande inom VFX, robotar och datorspel och en magisk filmpremiär.

Gå på premiärvisningen av den trefaldigt prisbelönta domfilmen "Making Magic". Filmen handlar om de visuella effekternas magiska värld där vad som helst kan hända. Det är en berättelse om hur visuella effekter skapas till film och datorspel – och hur de påverkas av naturlagarna som styr den verkliga världen.

I vår nya utställning "Magiskt" får du en inblick i filmens och animationens värld och utlopp för din kreativitet och nyfikenhet. Här kan du bland annat utforska och själv testa greenscreen och stop motion!

Programmera robotar i våra labb eller häng i vår tillfälliga spelhörna tillsammans med Gamingfamiljen. Och mer!

Helgen riktar sig till alla: från barn till gamla och novisen till nörden.

Läs mer om våra fyra alldeles speciella helger!

Nyfiken på Digitala världar? Vill du veta mer?

Få boktips och låna barn- och vuxenböcker om digitala effekter (VFX), programmering, robotar och annat som ryms inom temat. Under två veckor i anslutning till specialhelgen finns det en bokutställning på Umeå universitetsbibliotek (UB) som är knuten till temat.

Vem som helst som är över 18 år kan skaffa ett lånekort på UB.

Utställningen är ett samarbete mellan Curiosum och UB.

Karta till UB