Domteatern 4-5 december

Välkommen till ett stort rymdäventyr för alla åldrar på Curiosum! Följ med på en fascinerande färd långt ut i vårt gåtfulla Universum i domteatern och lär dig mer om den avancerade tekniken för att visa omslutande film. Testa alla våra spännande rymdaktiviteter i hela huset och upplev Curiosum i festskrud!

Förboka biljett till domteatern

På grund av skärpta covid-19-restriktioner och för att värna om våra besökare så har vi begränsat antalet platser i domteatern. Förboka gärna för att få platser till önskad föreställning. Curiosum uppmanar också vuxna och barn med förkylningssymptom att stanna hemma. Vi har öppet för allmänheten varje helg och det händer alltid nya spännande saker hos oss!

Boka biljetter till domteatern den 11-12 december och filmen STORT - En kosmisk resa genom tid och rum.

Priser och öppettider

Filmpremiär

Premiärvisning av filmen "STORT - en kosmisk resa genom tid och rum" i domteatern. I anslutning till filmvisningen berättar vi om tekniken bakom domen och hur det fungerar att projicera en bild på insidan av en kupol.

Aktiviteter i hela huset

Våga Fråga!
Möt astrofysikerna Audrey Schillings (lördag) och Patrik Norqvist (söndag) och ställ frågor om rymden.

Space Escape
Delta i ett spännande rymningsspel. I spelet är deltagarna besättning på Apollo 13. Uppgiften är att under tidspress tillsammans lösa ett antal problem och få fram koder. Målet är att säkert ta sig hem från månen till jorden igen. Ta gärna med en vuxen på färden!

Mars Quest
Åk till Mars med hjälp av Virtual Reality (VR)

Flyter en potatisplanet?
Få en potatisplanet att flyta i denna kemilabb om densitet för de yngre barnen.

Algodoo
Fysikverktyget där du kan skapa ett eget solsystem med planeters omloppsbanor. Hur fort måste och kan en planet åka runt en stjärna? Vad är det som bestämmer farten?

Rymdpyssel
Skapa din egen Saturnus som du kan hänga i granen! Gör en egen spiralgalax-snurra eller stjärnbildskikare.

Om alla specialhelger

Läs mer om våra fyra alldeles speciella helger!

Nyfiken på rymden? Vill du veta mer?

Få boktips och låna barn- och vuxenböcker om rymden. Under två veckor i anslutning till temat Domteatern hittar du en bokutställning på Umeå universitetsbibliotek (UB) om rymden.

Vem som helst som är över 18 år kan skaffa ett lånekort på UB.

Utställningen är ett samarbete mellan Curiosum och UB.

Karta till UB.