Experimentera 22-23 januari

Festen fortsätter på Curiosum. Experiment poppar upp i hela huset. Forskare guidar dig genom nya spännande experiment inom kemi, fysik och biologi.

Förboka biljett till domteatern

På grund av skärpta covid-19-restriktioner och för att värna om våra besökare så har vi begränsat antalet platser i domteatern. Förboka gärna för att få platser till önskad föreställning. Curiosum uppmanar också vuxna och barn med förkylningssymptom att stanna hemma. Vi har öppet för allmänheten varje helg och det händer alltid nya spännande saker hos oss!

Boka biljetter till domteatern den 11-12 december och filmen STORT - En kosmisk resa genom tid och rum.

Priser och öppettider

Experiment är ett sätt för nyfikna människor att få svar på frågor om hur världen fungerar.

Om du släpper ner en skrynklig och en slät papperslapp från en höjd kommer de falla lika snabbt? Vilket är det bästa sättet att memorera alla siffror i Pi? Vilken frukt har mest DNA i sina celler - kiwin eller bananen? Vilka två kemikalier ger den största explosionen när du blandar dem? Hitta själv svaren på frågor som dessa genom att experimentera med "riktiga" forskare som dina guider.

Det finns aktiviteter för alla åldrar i hela huset, så ta med din familj och utforska de experiment som passar er bäst!

Läs mer om våra fyra alldeles speciella helger!

Vill du experimentera mer?

Få boktips och låna barn- och vuxenböcker om experiment. Under två veckor i anslutning till Experimentera hittar du en bokutställning på Umeå universitetsbibliotek (UB) som knuten till temat.

Vem som helst som är över 18 år kan skaffa ett lånekort på UB.

Utställningen är ett samarbete mellan Curiosum och UB.

Karta till UB