Hoppa direkt till innehållet
Huvudmenyn dold.

Internationella fladdermusnatten

Den 27:e internationella fladdermusnatten inträffar 27 augusti. Vi firar det med att fylla huset med fladdermöss och roliga fladdermusaktiviteter!

 

Eftersom fladdermöss är nattdjur, dvs att de bara är vakna på natten, kan vi inte se dem under dagtid. Vi spenderar dagen med många spännande och roliga aktiviteter på Curiosum och på kvällen då fladdermössen vaknar så går vi på fladdermusvandring i Umeå stad. 

 

Vad händer på den internationella fladdermusnatten?

Program för Curiosum (Öppet 11-16)

Spännande experiment med statisk elektricitet
Experimentera tillsammans med vår charmerande fladdermus Tunda. Skapa statisk elektricitet med hjälp av en ballong och gör sen flera trick med den.

Gör din egen fladdermus-t-shirt
I vårt makerspace får du pressa din egen personliga fladdermus-tshirt. Du kan ta med ett eget klädesplagg eller köpa en på plats. 

Vik en rolig fladdermus
Fladdermusorigami kan du testa i vår origamihörna.

Våga fråga Tim Hofmeester
Ställ alla dina fladdermusfrågor till Tim!

Bygg en fladdermusdetektor
Du får bygga, testa och designa din egen fladdermusdetektor i vårt fantastiska makerspace.  

Boka fladdermusdetektorsworkshop här

När workshopen är full kan du skriva upp dig på vår reservlista genom att mejla till curiosum@umu.se. Skriv "Bygg en Fladdermusholk" som rubrik. I meddelandet anger du ditt för- och efternamn, samt datum och tid för önskad workshop. Vi kontaktar dig om vi får några platser över. 


Guidad fladdermusvandring (Startar 20.00)

En guidad kvällsvandring med erfarna fladdermusguider längs Umeås älvslandskap. Fladdermusdetektorer får du låna av oss.

Boka plats på fladdermusvandringen här

Guider:
26 augusti Tim Hofmeester
27 augusti Marlene Olsson och Erik Owusu-Ansah 


Umecomfestivalen (10-21)

Vi har ett litet tält på Umecom-festivalen i Broparken dit ni kan komma för att vika fladdermus-origami, köpa en rolig fladdermuspresent till någon, eller testa om ni kan höra en fladdermus.