ForskarFredag 24-25 september 2021 2021

Umeås mest spännande vetenskapsfestival händer även i år! ForskarFredag firas med tre olika event under vecka 38. Programmet är under uppbyggnad och vi hoppas kunna träffas IRL i höst. Alla programpunkter kan förändras beroende på restriktionerna kring Covid-19.

Under vecka 38 kan skolor Låna en forskare från Umeå universitet och SLU, Umeå. Vi erbjuder massor av spännande forskare från alla vetenskaper, natur- som samhälle och humanister samt för alla årskurser. Mötena sker antingen digitalt eller fysiskt. Lärare kan boka sin forskare från den 23 augusti, men kan redan nu se en del av utbudet här:

Fredagkvällen bjuder in publik till Curiosum, om restriktionerna tillåter. Experimentera, samtala och förundras tillsammans med forskarna! Se fysik-/kemishowen live, antingen på plats eller on line. Mer information och program kommer! Målgrupp: barnfamiljer.

Nytt för i år! ForskarFredag goes Stand up! Lördag 25 september visar vi hur roligt det är med forskning! Stand up - komedi när den är som intressantast, 7 modiga forskare berättar om sin forskning, eventet modereras av komiker Monica Lindgren och sänds live. Vi hoppas kunna ta emot en liten publik på plats, mer information om hur du kommer åt biljetterna kommer senare! Uppträdande på både engelska och svenska!

Alla event är gratis!