Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 27 november 2020)

Framsteg inom forskning och teknik 2019

Välkomna till en spännande eftermiddag om de senaste framstegen inom forskning och teknik den 28 januari, med intressanta möten mellan företag, forskare och studenter.

ANMÄL DIG HÄR

Kungl. Ingenjörsvetenskaps-akademiens (IVA) vd, Tuula Teeri, presenterar ett urval av årets spännande teknikhändelser i Sverige, såsom ...

• en ny sensor som avslöjar minimala vätgasläckor
  • ett instrument som ska utforska vattenmängden på Mars
  • solel utan sol
  • koldioxid som ska bli bränsle och lagras i såpbubblor
  • svampodling som ger råvara för etanol

Teeri påminner också om svenska framgångsrika innovationer under de senaste 100 åren.

Hans Adolfsson, rektor vid Umeå universitet, lyfter universitets internationella profil i det regionala sammanhanget.

Erik Elmroth, professor vid Umeå universitet, presenterar Datavetenskap@UmU som regionens drivkraft genom ledande forskning, relevant utbildning och ömsesidigt nyttig samverkan.

Kenneth Bodin, vd Algoryx och representant för Digitech-utskottet vid Västerbottens Handelskammare, pratar om ingenjörens roll i digitaliseringen av industri och samhälle.

Eftermiddagen avslutas med mingel med lätt förtäring.

Evenemanget är kostnadsfritt.

Tid: Tisdagen den 28 januari 2020, kl 15:30
Plats: MA121, MIT-huset, Umeå universitet. Hitta hit

Sista anmälningsdag: 24 januari

Preliminärt program

15.30 Framsteg inom forskning och teknik 2019
Tuula Teeri, vd IVA

16.30 Umeå universitet – ett internationellt universitet med stark regional förankring. Hans Adolfsson, rektor Umeå universitet

16.50 Samverkan IT – Datavetenskap@UmU, regionens drivkraft genom ledande forskning, relevant utbildning och ömsesidigt nyttig samverkan.
Erik Elmroth, professor datavetenskap, Umeå universitet

17.10 Digital ingenjörskonst
Kenneth Bodin, vd Algoryx

17.30 Mingel med lätt förtäring

Arrangeras av IVA-Nord, Curiosum och teknisk-naturvetenskaplig fakultet, Umeå universitet samt Norrlandsfonden.