Hoppa direkt till innehållet
Huvudmenyn dold.

Utforska vår sommarutställning i augusti!

Under tre veckor i augusti är vår sommarutställning på entréplan öppen. Avsluta sommarlovet med eget utforskande med hjälp av UV-lampor, gyron, olika byggmaterial och datorsimuleringar.

För att vara så covid-säkra som möjligt kommer vi ta emot 6 avskilda grupper per dag som får följa ett specifikt schema med tre olika pass i olika lokaler. Varje grupp består av maximalt 20 besökare.
Läs mer om vår covidanpassning.

Så här fungerar det:

Insläpp

Entrédörren låses 15 minuter efter varje förbokad starttid för att vårt schema ska hålla. Försök att komma i tid så att du och gruppen får ut så mycket som möjligt av er vistelse på Curiosum. Du betalar via Swish eller kort.

Pass 1 - Entré, shop, Mellanrummet och Nyfiket

I entréhallen har du möjlighet att testa vår blacklight-aktivitet "Hälsa på handen!". Du har också chans att besöka vår vetenskapsinspirerade butik. 

I Mellanrummet och Nyfiket finns olika digitala och analoga aktiviteter, med fokus på matematik och problemlösning, såsom spel, kluringar, 4d frame och mycket annat.

Pass 2 - Gamla entrén och Black Box

I gamla entrén finns vår konstruktionsyta. Vi har mjuka och hårda byggmaterial: Kaplastavar, Gigi-block och stora, stapelbara, mjuka kuber.

I anslutning till gamla entrén ligger Black Box med 4 stationer för digitala simuleringar. Där kan du utforska modelleringar av visuella effekter och klassisk mekanik. Pröva också våra leap motion sensorer som innebär att du med handrörelser styr vad som sker på skärmen.

Pass 3 - Domteatern

I slutet av ditt besök får du möjlighet att sjunka ner i en av de sköna fåtöljerna i vår domteater och njuta av en omslutande filmupplevelse!


Scheman och bokningsbara tider

Publiceras här i slutet av juni

Fler sommaräventyr med Curiosum

Utforska din närnatur
Utforska din närnatur

Bli ett bi eller utforska mönster i naturen med våra upptäckskorgar.

Nyfiken på el eller färger?
Nyfiken på el eller färger?

Experimentera tillsammans med familjen

Gå på planetjakt
Gå på planetjakt

Vi har byggt solsystemet i liten skala. Solen finns hos oss och planeterna runt Umeå. Kan du hitta dem?

Rymdfotoutställning
Rymdfotoutställning

Upplev fantastiska rymdfoton från Rymdstyrelsens fototävling!