"False"
Hoppa direkt till innehållet
Huvudmenyn dold.

Bild: Eva Lönn

Kreativ tekniktävling 2022

År 2022 deltog lag om två elever/lag runt om i Sverige i tävlingen Enlightening Imagination. Med hjälp av 4DFrame, ett pedagogiskt byggmaterial utvecklat i Sydkorea, konstruerade eleverna en modell av en maskin som gör det omöjliga möjligt - och bidrar till en hållbar värld enligt årets tema: ”Eco Dream Machine".

Vi meddelar stolt att även i år har Curiosum och PopsAcademy placerat sig i topp i riksfinalen i den årliga tekniktävlingen Enlightening Imagination. Årets tema var att bygga en ”Eco Dream Machine”.

Bland 20 finalistlag knep Freya och Tyra andraplatsen.

Efter sammanställning av juryns utlåtanden redovisas här resultatet av omröstningen och ett kort utlåtande av juryn för respektive vinnarlag. 

Vi säger GRATTIS TILL  

Första plats 

LUND: PAD POD  

Alex och Elias, Bilingual Montessori School Lund  

Juryns motivering: "En välgjord modell, bra funktion och konstruktion. Bra presentation och hög kvalité på videon. Fint samarbete med andra skolkamrater redovisas. Utformning och tester av spel."  

Andra plats 

UMEÅ: THE FLYING COW 

Freya och Tyra, Pops Academy 

Juryns motivering: "Rolig och kreativ idé. Hållbarhetsfokus ”with a twist”. De kraftöverförande mekanismerna är avancerade och fungerar utmärkt. Videopresentationen väl genomtänkt och väl genomförd." 

Tredje plats 

BORLÄNGE: A MORE PEACEFUL WORLD  

Elsa och Maja, Domnarvets skola 

Juryns motivering: "Tar väl vara på möjligheten att drömma fritt - men ändå medvetet. En intressant och väl fungerande modell som beskriver flera rörliga delar och principer för kraftöverföring." 

 

Enlightening Imagination finansieras av Skolverket och är ett samarbete mellan Exploratoriet i Skellefteå, Curiosum i Umeå, Framtidsmuseet i Borlänge, Tekniska museet i Stockholm, KomTek Lidingö, Tyresö kommun, Expectrum i Västerås, KomTek Katrineholm, Alingsås kommun och Vattenhallen Science Center i Lund.

 

Senast uppdaterad: 2022-09-05