Press och media

Anmäl ditt besök på Curiosum

Som journalist är du varmt välkommen att besöka Curiosum. Vi rekommenderar att du anmäler dig inför besöket. Anmäla kan man göra till curiosum@umu.se.

Fri entré mot uppvisande av presskort i entrékassan, under förutsättning att du besöker oss i tjänsten.

Pressbilder

Kontakta Curiosums kommunikatör om du söker en särskild pressbild eller om du vill komma i kontakt med en specifik person på Curiosum.

Press- och mediakontakt:

Eva Lönn
Kommunikatör
Madelen Bodin

Pressmeddelanden och nyheter

Sportlovsöppet på Curiosum

Sportlovslediga är varmt välkomna till Curiosum tisdag till söndag vecka 10. Öppettider är klockan 11-16.

Bli en maker på Curiosums festliga specialhelg

5-6 mars förvandlas hela Curiosum till ett stort makerspace med en massa roliga aktiviteter för alla åldrar.

Experimentera med forskare under festlig specialhelg på Curiosum

Den 19-20 februari fortsätter Curiosum att fira att hela huset öppnar upp för besökare med experimentglädje.

Curiosum deltar i Pilgatans julmarknad

På julmarknaden 11 december bjuder Curiosum på glögg, pepparkakor och julpyssel.

Jullovsöppet på Curiosum med nyheten film kvällstid i domteatern!

Känner du för att lämna hemmets lugna vrå under julledigheten och aktivera dig och familjen?

Nu öppnar bokningen till Curiosums skolprogram

Curiosum vid Umeå universitet välkomnar skolklasser vårterminen 2022.

Nyfiken på rymden?

Under två veckor i anslutning till Curiosums specialhelg ”Domteatern” pågår en bokutställning om rymden på UB.

Upplev domteatern i Curiosum

På den andra av fyra specialhelger på Curiosum , 4-5 december, sätts domteatern och rymden i fokus.

Upptäck digitala världar tillsammans med Curiosum!

20-21 november fylls ett festligt Curiosum med digitalt skapande, robotar, gaming och filmpremiär.