"False"
Hoppa direkt till innehållet
Öppet idag: 11-16
Huvudmenyn dold.

Bild: Gabrielle Beans, © Gabrielle Beans

ForskarFredag 2022

Vill du Låna en forskare till ditt klassrum i höst? ForskarFredags skolprogram sker under måndag - torsdag vecka 39. Vill du göra medborgarforskning med din klass? Delta i ForskarFredags massexperiment Plastexperimentet! Din klass kan även vara med i en fototävling där ni kan vinna ett besök av Christer Fuglesang!

ForskarFredag 2022

Missa inte chansen att Låna en forskare till ditt klassrum! Umeå universitet och SLU Umeå har forskare som längtar efter att få visa sin forskning för dina elever! Läs mer om Låna en forskare. Bokningarna öppnar 15 augusti. Här hittar du din forskare!

 

Skoltävling i samarbete med ESERO Sverige!

Rymden finns överallt. I ESERO Sveriges och ForskarFredags fototävling vill vi att klassen utforskar var och hur ni hittar spår av den i vardagen. Vinnarna får träffa och ställa frågor till Sveriges första astronaut, Christer Fuglesang! 

Tävlingen är i två kategorier; F-3 och åk 4-6.

Läs mer och skicka in ert foto här

Var med och medborgarforska för miljön! Plast i naturen är ett av dagens stora globala miljöproblem. Produktion, användning och avfallshantering av plastprodukter leder till miljöeffekter som påverkar både människor, växter och djur. I ForskarFredags massexperiment 2022  – Plastexperimentet – får skolelever vara del av ett forskningsprojekt och bidra till att kartlägga hur mycket plastskräp det finns i olika naturtyper i Sverige.

Läs mer och anmäl intresse här

Två insamlingsperioder, välj en eller båda.

  • För skolor under veckorna 17–18 i samband med Skräpplockardagarna. Sista anmälningsdag 18 april.
  • För skolor, föreningar och privatpersoner under veckorna 37–38 i samband med ForskarFredag.

 

Senast uppdaterad: 2022-10-05