"False"
Hoppa direkt till innehållet
Huvudmenyn dold.

Bild: NASA

NOBEL PRIZE TEACHER SUMMIT ON TOUR

Vårt liv i rymden! Torsdag 1 september 2022 Klockan 16:00 – 17:30 Att utforska rymden är att utforska världen vi lever i. Rymdforskning handlar om allt från svarta hål och galaxernas födelse till att se rymden som en del av jordens närmiljö.

Livet på jorden är också liv i rymden – och genom att förstå vad som händer i andra delar av universum lär vi oss också mer om vårt förflutna och vår framtid.

Under cirka 90 minuter lyssnar vi till spännande samtal om människan i rymden, rymdsonder och satelliter och om svarta hål – är det där allt slutar?

Programmet hålls delvis på engelska och är extra intressant för dig som är lärare inom biologi, fysik eller kemi.

Vi får bland annat möta:

Andrea Ghez
Nobelpristagare fysik 2020 för upptäckten av ett supermassivt kompakt objekt i Vintergatans centrum.

Olle Norberg
Rymdfysiker och föreståndare för institutet för rymdfysik, IRF i Kiruna.

Urban Eriksson
Universitetslektor och docent i fysik med specialisering i fysik och astronomididaktik, Lunds Universitet

Här kan du se programmet


NOBEL PRIZE TEACHER SUMMIT ON TOUR är en del av Nobelprismuseets turnerande koncept. Turnén hade premiär 2021 i Göteborg. Huvudfinansiärer är Familjen Erling-Perssons Stiftelse, Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse samt Sten A Olssons Stiftelse för Forskning och Kultur. I år landar turnén i Umeå med Curiosum som värd.

Nobelpriset står i fokus med dess grundläggande idé om att människor kan göra världen bättre genom vetenskap, litteratur och fredsarbete.

Den 1 september samlar vi lärare från Umeå och resten av Sverige i en digital lärarkonferens för att ta del av vårt program. Alla lärare är välkomna att delta digitalt.

 

Länk till bokningsformulär: Nobel Prize Teacher Summit

Senast uppdaterad: 2022-06-13