"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Detta p.g.a. skyddsåtgärder vid cyberattacken den 2 maj. Läs hur du byter lösenord.

Huvudmenyn dold.

FIRST® LEGO® League Challenge

Till hösten anordnar Curiosum för första gången FIRST® LEGO® Leauge Challenge, en av världens största kunskaps- och tekniktävlingar för barn och ungdomar mellan 10-16 år!

FIRST® LEGO® Leauge Challenge ska inspirera barn och ungdomar att bli morgondagens ingenjörer, forskare och problemlösare. Tävlingen har ett nytt samhällsaktuellt tema varje år och riktar sig framförallt till skolklasser i årskurs 4-9, men även lag som vill arbeta med projektet på fritiden är välkomna att delta.

Hur går det till?

I mitten av september släpps årets uppdrag och projektperioden är 8 veckor. Under dessa veckor ska lagen tillsammans undersöka årets tema, hitta en innovativ lösning på ett problem och designa och programmera en LEGO® Education robot. Den 9 november välkomnar vi alla deltagare till en turnering hos oss på Curiosum där lagen får presentera sitt projekt och tävla mot andra lag. Vinnande lag kvalificerar sig vidare till den skandinaviska finalen i Trondheim den 30 november!

Information till lärare

Att arbeta med FIRST® LEGO® Leauge Challenge passar väl in mot grundskolans läroplan i flera ämnen. Under projektperioden tränar lagen på allt från problemlösning och programmering, till samarbete, innovation och presentationsteknik. Du som lärare/lagledare får tillgång till lektionsplaneringar, material, fortbildning och stöd för att kunna genomföra projektet tillsammans med din klass.

Avgifter

I år deltar skolklasser helt kostnadsfritt i turneringen! Detta innebär att både anmälningsavgiften och det Challenge-set som krävs för att kunna delta ingår i anmälan. Curiosum kommer dessutom kunna erbjuda lånerobotar (LEGO® Education SPIKE Prime + utbyggnadsset) till deltagande skolklasser.

Läs mer och anmäl din klass här redan nu! (Antalet lag är begränsat. Anmäl din klass/ditt lag redan nu för att säkra er plats!) 

Har du frågor? Kontakta Hanna Nordström

Senast uppdaterad: 2024-05-14