Kreativt teknikprojekt åk 7-8

Projektet "Enlightening Imagination" uppmuntrar elever att lösa problem och omsätta idéer i handling på ett kreativt sätt med hjälp av 4DFrame, ett pedagogiskt byggmaterial utvecklat i Sydkorea. Curiosum lånar ut material och handleder klasser och lärare vid behov.

Projektet börjar i klassrummet med kreativa aktiviteter där eleverna övar på byggkonstruktioner som tillämpar matematik-, naturvetenskap-, design-, och tekniska principer. Det mynnar ut i en tekniktävling på Curiosum under senare delen av vårterminen.

Vill du anmäla din klass?  Mejla: anna-lena.sahlman@umu.se under januari. OBS Begränsat antal deltagare.

Enlightening Imagination finansieras av Skolverket och är ett samarbete mellan Exploratoriet i Skellefteå, Curiosum i Umeå, Framtidsmuseet i Borlänge, Tekniska museet i Stockholm, KomTek Lidingö, Tyresö kommun, Expectrum i Västerås, KomTek Katrineholm, Alingsås kommun och Vattenhallen Science Center i Lund.