"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Detta p.g.a. skyddsåtgärder vid cyberattacken den 2 maj. Läs hur du byter lösenord.

Huvudmenyn dold.

Julverkstad i Makerspace - Gör ditt eget "pepparkakshus"

ons
20
dec
Tid Onsdag 20 december, 2023 kl. 17:00 - 21:00
Plats Curiosum, Östra strandgatan 32

Välkommen till julverkstad i Curiosum Makerspace!

Under fyra onsdagskvällar erbjuder vi workshops där du får möjlighet att prova på och skapa med olika tekniker och material. Workshoparna har olika teman varje vecka och är ledda av vår personal på plats. Kom och skapa något fint till dig själv, eller varför inte en julklapp till någon du tycker om?

Onsdag 20/12 – Gör ditt eget "pepparkakshus"

Laserskär och måla ett ”pepparkakshus”. Kom och bygg en by av ”pepparkakshus”. Lär dig vektorgrafik och rita ett eget litet hus eller måla några av de vi redan har laserskurit. Materialkostnaden för varje hus (15x15cm) är 10 kronor. Lägg sedan en ljusslinga bakom ditt/dina hus när du kommit hem, så att det ser ut att lysa genom fönstren. Workshopen startar kl 17, kom i tid så att du inte missar introduktionen. Åldersgräns: Från 13 år 

Anmälan:
Workshopen har begränsade platser. Anmäl dig här redan nu
Om du får förhinder och inte kan komma är det viktigt att avboka så att någon annan har chans att få platsen.

Pris (Julverkstad och Makerspace):
Kostnadsfritt för alla upp till 19 år!
Vuxen: 70 kr
Pensionär/ Student: 40 kr
En liten kostnad för material kan tillkomma.

Öppet som vanligt

Makerspace har öppet som vanligt kl 17-21 för dig från 13 år som vill skapa fritt. Laserskär, 3D-printa, maskinbrodera, gör ett eget t-shirttryck eller något annat kul. Boka din plats här, drop-in gäller i mån av plats. Observera att julverkstaden har en separat bokningssida.

Du kan dessutom uppleva filmäventyr i domteatern, spela spel och utforska våra interaktiva utställningar. Blir du fikasugen finns det enklare fika att köpa i kafé Nyfiket.

I domteatern

Förboka dina biljetter till domteatern här.

Varmt välkommen!

Läs mer

Arrangör: Curiosum
Evenemangstyp: Övrigt