"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Detta p.g.a. skyddsåtgärder vid cyberattacken den 2 maj. Läs hur du byter lösenord.

Huvudmenyn dold.

Fira världsmiljödagen - Bygg en fladdermusholk!

mån
5
jun
Tid Måndag 5 juni, 2023 kl. 10:00 - 17:00
Plats Curiosum, Östra strandgatan 32, Konstnärligt campus

Fira Världsmiljödagen på Curiosum med att bygga en fladdermusholk och utforska andra naturaktiviteter tillsammans med familj och vänner!

Visste du att det finns femton fladdermusarter i Västerbotten? Vissa av dem går i vinterdvala och skulle kunna flytta in i en fladdermusholk i din trädgård! 

Vill du lära dig mer om fladdermöss och bygga din egen holk? Under Världsmiljödagen den 5 juni har vi två fladdermusholksverkstäder på Curiosum som du kan anmäla dig till redan nu. 
Anmäl dig här


Under långhelgen den 3-6 juni kan du också...

  • Bli ett bi!
    Titta riktigt nära på pollen genom pappersmikroskop, programmera en birobot, spela Hive (bikupa) och hjälp oss rita en västerbottnisk biträdgård till vår utställningsvägg.

  • Upptäcka bladkromatografi
    Visste du att den gröna färgen på ett spenatblad döljer andra färgpigment? Separera bladets gröna färger och upptäck de bakomliggande färgerna.

  • Följa med på spännande filmäventyr i domteatern,
    bygga, spela spel och utforska våra interaktiva miljöer.

Läs mer om aktiviteterna på Curiosums hemsida


Välkommen!


Curiosum är Umeå universitets science center för nyfikna, vetgiriga och kreativa människor i alla åldrar. Välkommen hit för att utforska, uppleva och upptäcka vetenskap och teknik på roliga sätt.

 

 

Arrangör: Curiosum
Evenemangstyp: Övrigt