"False"
Hoppa direkt till innehållet
Huvudmenyn dold.

Bild: ESERO Sweden

ESERO - Sverige

ESERO Sverige är ett initiativ av Europeiska rymdorganisationen ESA och Rymdstyrelsen. Vi är ett stöd för skolan i arbetet med teknik, naturvetenskap och matematik genom att använda rymden som utgångspunkt. Vi anordnar kurser för lärare samt skapar resurser och material till skolor. ESERO Sverige drivs av KTH i samarbete med Wisdome-projektets fem Science centra: Tekniska museet, Malmö museer, Universeum, Visualiseringscentrum C och Curiosum.

 

ESERO-Sverige

Lärare se hit! Visste du att det finns massor av rymd-tips hos ESERO-Sverige? För alla åldrar.

ESERO Sverige erbjuder massor av klassrumsaktiviteter och skolprojekt för alla åldrar. 

Skolprojekten löper i regel över läsåret, läs mer här. Förskolan möter Paxi, ESA´s alldeles egna utbildningsmaskot. Grundskolan kan testa Moon Camp, Klimatdetektiver och Klimatdetektiver Kids, CANSAT, Mission X och mycket annat! 

Klassrumsaktiviteter hittar du här. Finns för alla åldrar!

Missa inte NTA:s presentationsdag på Curiosum den 23 april!

Du kan delta antingen på plats eller digitalt!

NTA Skolutveckling har tillsammans med ESERO Sverige tagit fram ett prova på-uppdrag för mellanstadiet med utgångspunkt i rymden. Uppdraget heter Till månen och tillbaka. Det är ett teknikuppdrag där fokus är på resan till och från månen. Syftet är att väcka nyfikenhet och lust att lära mer om programmering och rymden.


Prova på-uppdragen har tagits fram för att erbjuda en möjlighet att pröva på NTA:s arbetssätt.


Uppdragen är kostnadsfria och går bra att använda även om man redan jobbar med NTA

Läs mer och anmälan här

Nyheter för lärare; fortbildningar

  • Var med på den spännande fortbildningen om "Rymden och hållbar utveckling" för lärare i alla årskurser, KTH (3 hp). Anmälan till höstterminen öppnar 15 mars.
  • Webbinarium den 16 april; med Kristine Dannenberg "Marcus Wandt och hans experiment på ISS". Anmälan är öppen
  • Rymdfortbildning med ESERO Sverige den 25-26 april. ESERO Sverige bjuder in till fortbildning för lärare på anpassad skola, grundskola och gymnasium. Vi kommer att vara i Stockholm på Tekniska museet och på Riksidrottsmuseet. Programmet sträcker sig från lunch till lunch. Vi kommer att ha både gemensamma och parallella sessioner. Axplock ur programmet; OpenSpace Live i Wisdome, rymdprofiler gästar oss, vi testar ESAs skolprojekt, NTA presenterar ”Till månen och tillbaka”, vi testar digitala verktyg för rymdprogram. På torsdag kväll; samkväm på Idrottsmuseet och ”träna som en astronaut”. Fortbildningen är kostnadsfri och ESERO Sverige bjuder på luncher, fika och måltid på torsdag kväll. Du  bekostar din resa och logi. Anmäl dig här, begränsat antal platser!

Den 18-19 oktober firas Astronomins dag och natt över hela Sverige! I år är temat "Människan i rymden". ESERO har samlat aktiviteter, uppdateringar sker hela tiden. Här kan du läsa mer, och även mer om Marcus Wandt, Sveriges nyaste astronaut.

 

 

Senast uppdaterad: 2024-03-08