"False"
Hoppa direkt till innehållet
Huvudmenyn dold.

Bild: ESERO Sweden

ESERO - Sverige

ESERO Sverige är ett initiativ av Europeiska rymdorganisationen ESA och Rymdstyrelsen. Vi är ett stöd för skolan i arbetet med teknik, naturvetenskap och matematik genom att använda rymden som utgångspunkt. Vi anordnar kurser för lärare samt skapar resurser och material till skolor. ESERO Sverige drivs av KTH i samarbete med Wisdome-projektets fem Science centra: Tekniska museet, Malmö museer, Universeum, Visualiseringscentrum C och Curiosum.

 

ESERO-Sverige

Lärare se hit! Visste du att det finns massor av rymd-tips hos ESERO-Sverige? För alla åldrar.

ESERO Sverige erbjuder massor av klassrumsaktiviteter och skolprojekt för alla åldrar. 

Skolprojekten löper i regel över läsåret, läs mer här. Förskolan möter Paxi, ESA´s alldeles egna utbildningsmaskot. Grundskolan kan testa Moon Camp, Klimatdetektiver och Klimatdetektiver Kids, CANSAT, Mission X och mycket annat! 

Klassrumsaktiviteter hittar du här. Finns för alla åldrar!

NYHET! ESERO Rymdquiz!

RYMDPROMENADER PÅ JORDEN – MED ACTIVEQUIZ

Tillsammans med våra vänner på ActiveQuiz kan vi nu erbjuda roliga och spännnade quiz om rymden.  Det handlar om riktiga rymdpromenader – fast på jorden alltså! Det som är unikt med just appen ActiveQuiz är att det krävs rörelse för att frågorna ska dyka upp. Precis som våra astronauter behöver vi alla en stor dos av vardagsrörelse och träning. Inspireras av ett nytt och engagerande sätt att lära sig om rymden! Vi kommer löpande under 2024 att uppdatera frågorna, så glöm inte att planera in rymdpromenader under året! Gratis att delta! Läs mer och anmäl dig här

 

Nyheter för lärare; fortbildningar

  • Var med på den spännande fortbildningen om "Rymden och hållbar utveckling" för lärare i alla årskurser, KTH (3 hp). Anmälan till höstterminen öppnar 15 mars.

Den 18-19 oktober firas Astronomins dag och natt över hela Sverige! I år är temat "Människan i rymden". ESERO har samlat aktiviteter, uppdateringar sker hela tiden. Här kan du läsa mer, och även mer om Marcus Wandt, Sveriges nyaste astronaut.

 

 

Senast uppdaterad: 2024-05-08