"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Detta p.g.a. skyddsåtgärder vid cyberattacken den 2 maj. Läs hur du byter lösenord.

Huvudmenyn dold.

Skolhackathon i Minecraft (åk 4-6)

Ge eleverna årets roligaste uppgift! Skolhackathon är ett spännande koncept där elever får känna delaktighet i samhällsfrågor och samtidigt får lära sig om innovation, demokrati och entreprenörskap. Anmälan öppnar den 11 augusti.

Hur går det till?

Vill du lära dig hur du kan använda Minecraft Education i ditt klassrum?

Skolhackathon är ett spännande koncept där eleverna får känna delaktighet i samhällsfrågor och samtidigt lära sig mer om innovation, demokrati och entreprenörskap. 2024 handlar uppdraget om att bygga ett samhälle med temat "AI-topia en värld där artificiell intelligens spelar en central roll i samhället och påverkar alla aspekter av människors liv." 

Anmälan öppnar den 11 augusti och stänger den 6 september.

Som lärare erbjuds du en inledande kick-off och utbildning i hur du kan använda Minecraft Education som digitalt verktyg i din undervisning och en genomgång av utbildningsmaterialet Vårt Samhälle. 

Tidslinje Skolhackathon 2024:

11 augusti - Anmälan öppnar

6 september - Anmälan stänger

v.40-46 - Arbetsperiod 1 (vårt samhälle och bygga prototyp)

v.47-51 - Arbetsperiod 2 (arbeta i Minecraft Education)

v. 4 - Regionalfinal (datum kommer senare)

Ytterligare info om Skolhackathon, kontaktuppgifter och länk till anmälningssida finns på Ung företagsamhets webbplats. https://ungforetagsamhet.se/vasterbotten

Har du frågor? Kontakta:

Alexander Boden, Ung Företagsamhet

Petra Hellgren, Curiosum

 

 

Senast uppdaterad: 2024-05-14